Krings Consulting
Home Intrebari frecvente Ce sunt panourile de sprijinit sapaturile
Ce sunt panourile de sprijinit sapaturile Imprimare Email

Panourile pentru sprijinit sapaturi sunt structuri din otel sau aluminiu ranforsate care se folosesc in protejarea muncitorilor care lucreaza in santuri. Saparea santurilor este o parte necesara in constructii sau in lucrarile de inginerie.

In general este nevoie de panouri (sisteme) de sprijinit sapaturi in cazurile cand:

Sistem_de_sprijinire

  • se sapa fundatia unei cladiri;
  • se monteaza tevi;
  • se monteaza linii telefonice;
  • se instaleaza valve;
  • apar oricare lucrari subterane, etc.

Aceste sisteme realizeaza 2 tipuri de sprijin:

  1. Proptire
  2. Aparare

1. Proptirea este un sprijin aplicat doar pentru 2 laturi ale santului. Presiunea aplicata peretilor poate dicta latimea santului. De exemplu, se poate micsora presiunea hidraulica pentru a apropia peretii santului. Sau in caz contrar se poate preveni caderea peretilor aplicand o presiune suficient de mare.

2. Apararea este un sprijin pe toate cele 4 laturi ale santului. In mod uzual acest tip de sprijin se realizeaza cu sistemele sub forma de cutie. Acestea sunt asamblate de regula in exteriorul santului, dupa care sunt coborate si plasate in sant. De asemenea sunt construite in dimensiuni standard, incepand de la 1metru pana la 4 metri.

Unul dintre tipurile uzuale de panouri sunt panourile plate de otel pentru sprijinit sapaturi. Panouri plate de otel sunt deseori folosite in sprijinirea malurilor santurilor in cazul in care santul este larg/lat. Aceste panouri sunt tinute in loc de catre spraituri de otel, care aplica presiune in exterior pe lateral.

In general santurile sunt sustinute de sisteme de sprijinire sub forma de cutie, foarte importante pentru securitatea muncitorilor care lucreaza in locul respectiv. Acest sistem este compus din panouri plate de otel, amplasate pe toate laturile santului, avand si separatoare care dicteaza latimea santului.

Sistemele cu glisare pe sina, o alta metoda de sprijinire impotriva surparilor de pamant, pot fi mai eficiente in anumite tipuri de excavare. Sistemele cu glisare pe sina presupun pereti metalici coborati in sant. Bretele avand role atasate sunt utilizate pentru a pastra barierele in loc. Rolele permit asamblarea sau dezasamblarea facila a peretilor de sprijin. Sistemele cu glisare pe sina pot fi deplasate pe masura ce santul se adanceste si panouri aditionale pot fi usor de adaugat pentru a extinde lungimea si adancimea santului.

Sistemele de sprijinire prefabricate pot fi:

  • disponibile pentru cumparare/inchiriere
  • realizate pentru o lucrare specifica

Designul si materialele folosite la fabricarea unui sistem de sprijinire pot varia si depind de regula de o varietate de factori, incluzand adancimea si tipul de sol al unui sant. De exemplu in SUA exista o agentie guvernamentala care stabileste parametrii de siguranta si adancime pentru constructia de panouri de sprijinire. Asadar parametrul de adancime determina adancimea maxima a santului pentru care sistemul sustine eficient fortele aferente unei potentiale surpari a pamantului.

Sprijinirea malurilor unui sant presupune plasarea panourilor plate de metal pe fiecare latura a santului. Peretii raman in pozitia normala cu ajutorul unor distantiere, care sunt create special pentru latimea santului, sau cu ajutorul unui sistem hidraulic, care mentine o anumita presiune pe peretii santului.

Distantierele plasate intre pereti patreaza latimea sistemului de sprijinire sub forma de cutie. Aceasta latime este ajustata prin eliminarea distantierelor care sunt prea lungi sau prea scurte, si inlocuirea lor cu separatoare de dimensiune corecta. Sistemele hidraulice in schimb nu sunt folosite de obicei la sistemele de sprijinire sub forma de cutie.

Krings Consulting ofera o gama variata de sisteme si panouri de sprijinit sapaturi, de diverse dimensiuni.

 

OFERTE SPECIALE

Începând cu anul 2010 societatea noastră oferă servicii de închiriere a obturatoarelor pneumatice pentru etanşare. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi.

obturatoare pneumatice

Formular de contact

Chestionar

Cand credeti ca va iesi Romania din criza?
 

Intrebari frecvente

Ce sunt panourile de sprijinit sapaturile

Panourile pentru sprijinit sapaturi sunt structuri din otel sau aluminiu ranforsate care se folosesc in protejarea muncitorilor care lucreaza in santuri. Saparea santurilor este o parte necesara in constructii sau in lucrarile de inginerie.

Citește mai departe...